Kingen

Nu har vi förresten varit ute på stan och drällt lite. Först satt vi vid ån och lyssande på jazzmusik och njöt av det fina vädret, sedan blev vi hungriga och gick till en restaurang vid namn Alexander. Och vem satt där och firade sin födelsedag om inte Herr Kungen själv! Jodå, vi har bildbevis och allt!!!!

Efter middagen gick vi till nåt ställe med utsikt över ån och nån park och satt och hängde tills vi började frysa, då smet vi hem. Det ryktades att de flesta uteställen höll stängt mellan 7 och 11, så snart är det väl kanske dags att bege sig ut i gyttret igen...

 

Ahaaa...

Hade Take on me på hjärnan häromdagen och nu hittar man helt plötsligt följande klipp. Det var inte riktigt denna text jag gick och nynnade på dock...

Ready to go!

Vi dissade alltså champagnefrukosten i parken och inmundigade istället följande frukost kl 12.30 i Ämmes kök. Nu är vi redo för valborgsfirande!!!!


Här är föressten min viktigaste vårlåt, den ska spelas på mycket hög volym i bilen när man har bytt till sommardäck, och rutorna ska självklart vara nere. (Nu har ju mamma tagit över min gamla bil, så det blir väl hon som får upprätthålla traditionen ;) )



Champagnefrukost?

Ja, nu när klockan är kvart över 8 har tydligen alla uppsalastudenter redan för länge sedan gått man hur huse och placerat sig i nån park eller lite var som helst, där dom, as we speak, intar en champagnefrukost. Detta är i alla fall vad vi har hört ryktas. Och det stämmer säkert, men Ämme och jag har inte för avsikt att joina dom. Somliga av oss har förresten inte ens vaknat...

Jag har just kollat upp att Åhléns har öppet 10-15 idag, så jag tror minsann jag ska ta och smita dit och köpa en parfym jag provade igår. Annars är planen att  - när vi känner oss redo för det - packa picknickkorgen och sluta upp med folkhavet, sitta på en filt och njuta av solen. Hoppas verkligen att det BLIR fint väder här idag förresten, igår när vi kom hit började det irriterande nog att regna... Nu verkar dock solstrålarna försöka komma in genom persiennerna och enligt SMHI ska det bli 14 grader och soligt, så det blir nor bra det här :)

Trevlig Valborg allihop!

Framme i Uppsala

Trafiken i Uppsala är vansinnig. Emma hävdar att det berodde på Valborg, men jag tror minsann det är såhär jämt. Folk cyklar och går överallt mitt i gatorna, bilarna kör helt galet.

Nu har vi i alla fall installerat oss i Emmas lägenhet. Följande låtlista hade vi i bilen:
White Town - Your woman
Placebo - Nancy boy
Boyzone - Baby can I hold you
Blur - Song 2
The Fugees - Killing me softly
Anouk - Nobody's wife
Ebba Grön - Hela skivan, vad den nu heter
+ ett gäng låtar jag har glömt... Det tar ganska lång tid att åka till Uppsala...

På vägen fick vi för oss att kontakta en gammal kompis, och jag spenderade en halvtimme smsandes med helt fel person... Så går det när man raggar nummer via 118 100...

Valborg i Uppsala

Idag ska jag och Ämme sticka till Uppsala. Vi tänkte stanna där över Valborg, det ska tydligen vara ett jäkla drag. Vi har dock inga större planer på att partaja vilt, men jag hittade följande program över Valborgsfirandet och vi får väl se om vi får för oss att sluta upp nånstans. Oddsen för att vi ramlar in på sillunchen torde dock vara extremt höga...


Program

Fira valborg med Uppsalas 30 000 studenter på sista april.

Kl. 10: Forsränning i Fyrisån. En mängd olika farkoster, mer eller mindre fantasifullt utstyrda, glider nerför ån.

Kl. 10-17: Live musik i Ekonomikumparken. Bra band på scenen, massor med människor i parken.

Kl. 12: Klassisk sillunch på fel sida av ån. Uppsala Konsert & Kongress vid Vaksala torg dukar upp till en äkta sillunch.

Kl. 15: Universitetets rektor höjer sin vita studentmössa från balkongen på Carolina Rediviva, vilket ger signal till mösspåtagning. Sedan följer champagnegalopp ner för Carolinabacken.

Kl. 15: Phontrattarna spelar upp till dans på gatan utanför Norrlands nation.

Kl. 15.15: Orphei Drängar sjunger in våren i universitetsaulan.

Kl. 21: Allmänna Sången framför vårsånger vid Gunillaklockan



Nu måste jag packa! Blir upphämtad om en timme... Hörs!

Städning, tandläkarbesök och studier

Jag brukar gå upp vid 5.55 när Freddans klocka ringer. Jag sitter på sängen och filosoferar i 10-15 min, sen går jag och väcker Tiger, släpar ner honom till soffan där Freddan sitter och sörplar flingor & mjölk. Vi lyckas med förenade krafter få Tiger i ordning och halv 7 vinkar jag av dom i dörren.

Idag vaknade jag vid 7. Freddan hade tydligen överlevt morgonen på egen hand. Jag hoppade genast ur sängen och städade och plockade undan på övervåningen i ett rasande tempo. Det tog dock en timme innan det var dammsugningsfärdigt.

Jag skuttade ner till köket och inmundigade en frukost bestående av två mackor och te medan jag kollade på tv. Sedan gick bottenvåningen (med undantag för studion) samma öde som övervåningen till mötes. Därefter släpade jag fram dammsugaren och dammsög frenetiskt hela huset. Vadan denna städfrossa? Jo, det skulle komma en värderingsman hit och titta på huset.

Vid 10 kände jag att huset var dugligt rent och vid halv 11 kom den utlovade människan från svenskfast hit. Hon gick runt i huset - ivrigt antecknande - med mig i släptåg, svarandes på diverse frågor. När hon åkt käkade jag lunch och borstade sedan tänderna mycket noggrant. Jag skulle nämligen infinna mig hos tandläkaren kl 12.40.

Det är väldigt konstigt att jag är så vansinnigt rädd för spindlar och rått kött (höll på att svimma när jag vräkte upp ett paket kotletter (eller vad det nu var Freddan hade slängt ner i kundvagnen) på bandet i kassan häromdagen och insåg att min hand var helt nerkletad med köttsaft/blod), men tandläkaren tycker jag inte är det minta otäck. Om det inte var så himla dyrt så skulle jag gärna gå dit oftare :)

När jag var klar hos tandis tyckte jag i alla fall att jag hade varit väldigt duktig och tyckte att jag gott kunde ta en liten shopping spree när jag ändå befann mig på stan. Så jag traskade runt i ett par affärer och lyckades inhandla ett par plagg innan jag cyklade hemåt.

Väl hemma insåg jag att jag återigen hade lyckats skjuta studierna åt sidan nästan en hel dag och slängde mig således i soffan med datorn i knät och PLUGGADE! Fem i fyra hade jag klarat av inte bara att fixa tjusiga frekvenstabeller för resultatet av våra enkäter vi just fått besvarade, utan även prydliga diagram, illustrerande dessa. Jag stressade iväg ett mail till mina klasskamrater, kastade mg på cyklen och trampade iväg till dagis.

Eftermiddagen spenderades promenerandes till tomten på gatan ovanför för att titta på den stora gröna grävmaskinen, läggandes pussel, och jag hann faktiskt med lite mer studerande innan pluggchatten kl 20.00. Den varade tills alldeles nyss och nu ska jag ta och klicka iväg det här inlägget och kolla på DH som jag har på inspelning, innan jag ska krypa till kojs.

Goodnight Sweden, wherever you are...

Mina bravader på fängelset

Det här kommer att bli ett långt inlägg.

Chefen på stadsbibblan ringde häromdagen och undrade om jag kunde tänka mig att följa med ordinarie bibliotekarie till fängelset idag. Hon ville nämligen att jag skulle kunna hoppa in som vikarie vid behov. Åkej visst, tänkte jag. Det kan jag väl.

Jag träffade S utanför vid halv tre. Vi gick in till "bibblan", fyllde en vagn med böcker och körde iväg med den till två avdelningar. När vi kom tillbaka till bibblan tömde vi vagnen, fixade lite återlämningar och reservationer. Vid halv fem säger S: Ja, du vet om att jag ska gå nu va? E sa väl till dig att du skulle vara ensam på slutet?

Ehhh... liksom.... näej!? Det var inget som jag hade blivit informerad om... Självklart blev jag aningens sur på detta, att inte ens bli tillfrågad om jag kunde tänka mig att vara ensam, speciellt eftersom jag sist jag jobbade på fängelset (för ca tre år sen) hatade det så mycket att jag typ gick hem och grät varenda dag. Samtidigt tyckte jag inte att det var så himla jobbigt att bara sitta där på bibblan ett par timmar, så jag orkade inte bråka om det. Mellan 5 och 7 skulle  det komma ett gäng "trevliga" herrar som inte skulle vara speciellt påfrestande. Det lät inte så krångligt.

S gick hem och jag blev kvar. Satt och väntade på dom där killarna som skulle komma och tänkte ilskna tankar ett tag. Funderade på att söka jobb i Linköping istället, jag menar, det finns ju folk som pendlar, det kan ju inte vara helt omöjligt. Irriterade mig också på att jag inte hade tillgång till Internet så jag inte kunde surfa in på platsbanken.

Sen kom jag på att jag ju hade smugglat med mobilen in (ingen bad mig lämmna något vid ingången) och tog lite kort på bibblan. Vid kvart över 5 insåg jag att det fanns lite spel på datorn och jag fastnade i en spindelharpa. 20 över 5 började det dåna lite och jag insåg att det låg en replokal under biblioteket. Satt och diggade lite och spelade spindelharpa och väntade på att några besökare skulle komma förbi...

Vid sisådär halv 6, precis när jag insåg att den där spindelharpan skulle gå käpprätt åt helsike, behagade de väntade besökarna dyka upp. Då blev det en himla massa action på en gång när 10-15 pers skulle lämna tillbaka, låna och beställa en massa. Ungefär vid kvart över 6 tassade de iväg och lämnade mig åter ensam i biblioteket. Jag fixade lite med de återlämnade böckerna och skrev lite lappar till S.

Kvart i 7 tyckte jag att det var dags att bege mig hemåt och jag letade upp nån som satt i nåt rum och pratade i telefon och bad honom låsa bibblan. Jag tog mig igenom två dörrar (genom att vid varje dörr ringa på vakten och be honom öppna) och lämnade en beställd bok i ett postfack. Sedan funderade jag lite och tog mig igenom ytterligare en dörr. Sen funderade jag lite till och insåg att jag hade gått vilse...

Alltså, jag visste ungefär vart jag var, men alla dörrar såg typ likadana ut (gråa och tråkiga). Till slut fick jag ringa på vakten vid en dörr och säga som det var. När han fick höra min belägenhet fnissade han inte ens, vilket fick mig att fundera på hur många det egentligen är som går vilse på fängelset. Han sa åt mig att gå igenom en dörr, där det förhoppningsvis fanns lite folk på andra sidan. Det gjorde det och dom lotsade mig ut. Dom försökte INTE dölja fnissningarna...



Ja, det hinner man ju säkert...

Djävulskossan

Vi var förresten på grillfest hos Anders i fredags. Det var mycket trevligt. Tiger och jag var dock lite rastlösa och hungriga och åt därför pizza. Jag grillade emellertid ett par marschmallows, främst för att kunna säga att jag faktiskt hade grillat. Fast det var ju rätt gott också.

Sedan hittade Tiger Anders tjusiga utklädningskläder som han fick sist jag var där och ville genast ta på sig dom. Såhär blev resultatet:
 

  

Damm

I morgon ska det komma någon från svenskfast och värdera vårt hus. Inte för att jag tror att dom kikar efter hur mycket damm det ligger under soffan, men trots det kryper det fram en liten jag-måste-städa-känsla. Morr... Det är ju tråååååkigt att städa...

Fika & glass

Emma sov över här i natt och i morse bakade vi en kaka :) Sen satt vi ute i solen och fikade och lyssnade på musik och njöt av solen...

Vid sisådär 2-snåret begahade Freddan komma hem från hans minisemester och Emma och jag smet iväg till ÖoB för att handla planscher, engånstallrikar, tandkräm m.m. Vi lunchade på Åhmans och åt en Mint-Nogger till dessert. Inte illa alls!


På Näset

Igår var vi hos mamma och hälsade på. Suveränt väder!


Inlåst!

När man jobbar i butik får man inte - som på bibliotek - sjasa ut eventuella kunder vid stängningsdags. Nej nej, man får snällt stå och vänta på att dom ska bege sig iväg.... Igår förde jag en diskussion med en herre som dröjde sig kvar ett par minuter efter stängningsdags. Han såg att jag gick och låste dörren och undrade lite skämtsamt om han blev inlåst nu. Jag sa naturligtvis att jag skulle släppa ut honom, men framförde sedan åsikten att om man nån gång skulle bli inlåst nånstans så var inte en Bokia-butik det värsta stället man kunde hamna på. Han höll förvisso med, men erkände sedan att han hellre skulle vilja bli inlåst på Systembolaget ;)

Nu funderar jag lite grann på detta; Vilket ÄR egentligen det bästa stället att bli inlåst på??

Det kanske funkar?!


Om jag nånsin skaffar en kattunge ska jag absolut testa att lära den använda toaletten. Men jag funderar fortfarande på det där med hur man ska lära den spola... Och nej, jag tänker INTE skaffa hund, Nanny!!!

Slänga ut kattlådan?

Satt och letade kattlådor på Internet igår och hittade detta alternativ... Måste ju helt enkelt vara för bra för att vara sant! Och OM det funkar, hur lär man dom att spola???

Utebliven DN

Vi har antagligen världens sämsta tidningsutdelare. Idag är tredje dagen på raken som vi inte får nån tidning. Han/hon har slarvat hela tiden men förut hade jag glömt att betala räkningen så då ville jag inte ringa och klaga, men nu jäklar! Här ska klagas! Om nån vill köpa en prenumeration fram till typ sista augusti billigt kan ni förresten höra av er. Har just kommit på att jag inte hinner läsa tidningen ändå...

Nyklippt!

Efter en hektisk dag på Gamleby bibliotek var det dags att besöka Alexandra som går på frisörutbildningen. Hade som vanligt inte klippt mig på sisåsär ett år eller nåt, så nu var det dags!

Här klipper Alexandra...
...och såhär blev
resultatet



Jorå, nu är det bara att skaffa ett (fast och heltids-) jobb! ;)

Ulla-Bella

Lite nostalgi såhär på morgonkvisten...


Andra träningspasset

Hade ju tänkt att träna igår, men det blev så mycket ståhej med Kalmarresan och precis när vi kom hem skulle Freddan spela innebandy (och jag hade fortfarande träningsvärk sen förra gången) så jag skjöt upp det till idag istället, och guess what?! Jag överlevde även detta träningspass! Det var inte alls i närheten av lika jobbigt som förra, MEN efter typ tre steg fick jag kramp eller nåt i vaderna så jag hade hiskligt ont hela tiden när jag sprang. Klockan var superb och sa till när det var dags att sluta springa, MEN (nu känner jag mig som Tony Irving) mitt i träningspasset fick batteriet för sig att ta slut, så jag fick improvisera tiderna lite.

Nu sitter jag här och känner mig duktig (och väldigt öm i vaderna) och laddar för morgondagen då jag ska hålla ställningarna på Gamleby bibliotek :)

Fel färg...

Råkade köpa denna klänning på Åhléns häromdagen. Kunde inte låta bli, men jag vill ju liksom hellre att den ska vara grå. Eller grön eller blå kanske... Tips på hur man färgar den mottages tacksamt, jag är inte särskilt bra på sånt...


I Kalmar

Dagen började med att Tiger fick för sig att hans bil hade gått sönder och skulle lagas. Detta skedde genom en väldig massa bankande och sågande. Sen begav vi oss mot Kalmar. Tiger satt i bilen och läste IKEA-katalogen tills han somnade.


Vi avnjöt en delikat jordgubbscheesecake i restaurangen, och Tiger "hjälpte" oss att köra vagnarna. När vi efter en väldigt väldigt lång shoppingtur äntligen lyckats ta oss ut ifrån IKEA smet vi till Media Markt för att se om vi kunde hitta nån bra TV att ha i sovrummet. Vi kom dock inte överens om nån så vi gick tomhänta därifrån. Däremot låg det en Stadiumbutik vägg i vägg, och dit lyckades jag inte gå in utan att komma ut med en påse smått och gott:
  • tröja
  • strumpor
  • TRÄNINGSKLOCKA! 
Tyckte jag kunde kosta på mig en sån, den håller koll på dom där minutrarna jag ska springa och dom jag ska gå och den piper och säger till när det är dags att byta. Dessutom var den på superrea och kostade därför bara 79,50. :D

Efter en hamburgare på Burger King var det dags att styra kosan hemåt. Både Tiger och jag sov hela vägen, trötta som vi var efter dagens bravader...

IKEA

Vet inte riktigt vad jag hittade på igår, men nåt viktigt måste det ju ha varit eftersom jag glömde bort bloggandet totalt. Eller så kopplade jag bara bort hjärnan för att orka med trotsåldersbarnet...

Nåja, idag är planen i alla fall att åka till IKEA i Kalmar. Handdukar, gardiner, nån matta och kanske en ram till Blixten McQueen-planschen står på inköpslistan. Vi packar en väska full med leksaker, så kanske Tiger låter oss handla åtminstone nån grej från listan...

Tyvärr har jag också en annan plan för dagen som ser ut såhär:

Samma pass som tidigare men vi ökar på en serie: Inled med 2 min lugn promenad för att väcka kroppen, kör sedan 5 stycken lugna löppartier om vardera 5 minuter med 2 minuters rask gång mellan. (5x5min löpning, med 2 min gång innan och mellan joggen) Stretcha ut musklerna efter passet. Om du orkar jogga hela sträckan kan du givetvis göra det. (idag 25 min)

Om jag inte bloggar på ett tag nu så är det fritt fram att spekulera i om jag har fått ett hysteriskt utbrott på IKEA och sprungit till skogs och gömt mig under en sten, eller möjligtvis hamnat på sjukhus efter överdriven utmattning efter träningspasset...

Hämnd?

Jag har gnällt om min vedervärdiga träningsvärk hela dagen idag för alla som velat höra på. Och några till. Freddan frågade nyss vad det var jag hade gjort som var så himla jobbigt. Jag hänvisade honom till bloggen, närmare bestämt inlägget Första träningspasset, och när han hade läst det skrattade han mig rakt i ansiktet och tyckte jag var en vekling.

Självklart måste jag hämnas detta pantade uttalande. För tillfället är jag dock alldedes för förbi av den smärta jag tvingats utstå varje gång jag varit tvungen att röra på mig idag för att hitta på någon tillfredsställande vedergällning. Dessutom distraheras jag av alla töntar på tv som tror att dom har talang. Därför får jag i nuläget nöja mig med att publicera en ful bild på honom provandes en massagestol på El-Giganten... Men ni kan lita på att det ruvas på hämnd... och den kommer att bli ljuv... hehehe...

Bibblan - målning - statistik

Började dagen med att åka till Gamleby bibliotek, där jag ska jobba ett par dagar nästa vecka, och gå igenom rutinerna. Har inte varit där sen dom bytte lokaler, nu ligger det i fritidsgården, så när jag upptäckte alla resurser som fanns att tillgå ville jag nästan strunta i bibblan och spela pingis och fotbollspel istället. Men när jag sen såg själva biblioteket och i synnerhet barnavdelningen blev jag dock helsåld. Den är hur mysig som helst! Jag <3 Gamelby bibliotek!

Efter bibblogenomgången susade jag hem, hann plugga ett litet slag innan Målar-Kevin kom hit och tittade på huset. Känns som om det är dags att få det målat nu snart... Krångligt att bestämma färg, dock. Vi är överens om att det ska vara grått, men mer exakt nyans är ännu inte avgjort...

Nu börjar det kännas stressigt med studierna igen, så jag känner mig både motiverad och disciplinerad :) Sen tycker jag faktiskt att vår kursbok av Körner & Wahlgren Statistiska metoder är fantastiskt bra. I alla fall det första kapitlet, som är så långt jag har hunnit läsa hittills...

Nu ska jag försöka fly från den upmärksamhetskrävande katten och se om jag kan beta av ett par kapitel till :)

Gräsklippning på berget


Första träningspasset

Jo, det där med att springa tjejmilen i höst, jag följer alltså ett träningsprogram jag hittade på Internet. I morse upptäckte jag att jag hade missat första träningspasset (det börjar bra det här) och jag kastade mig istället genast iväg på det andra. Som såg likadant ut som det första. Såhär skulle jag göra:

Inled med 2 min lugn promenad för att väcka kroppen, kör sedan 4 stycken lugna löppartier om vardera 5 minuter med 2 minuters rask gång mellan.

Det låter ju inte så himla ansträngande kanske, men har ni nån aning om hur jobbigt det är att springa i fem minuter??!? De första fem minutrarna gick det förvisso ganska bra, jag var lite lagom flåsig, men sen ska man göra samma sak TRE GÅNGER TILL! Och det där med "rask" gång mellan var ju bara att glömma... "Lugna löppartier" förresten, hoppas det duger att man bara inriktar sig på att man överhuvudtaget tar sig framåt utan att ha båda fötterna i marken samtidigt.

Ja, förutom de ovanstående modifikationerna gick träningen rätt bra. Jag hade dock bara Tigers döskalleklocka att hålla reda på tiden med, och det kan hända att bryttiderna förskjöts något åt ena eller andra hållet.

När jag hade sprungit färdigt befann jag mig ungefär mitt i Jenny. Vetskapen om att jag hade haft svag nedförsbacke större delen av träningen kändes inte upplyftande. Flåsig och halvdöd som jag var så funderade jag ett tag på att lägga mig i fosterställning vid vägkanten och vänta på att nån vänlig själ kom och erbjöd mig skjuts hem. Eller kanske till akuten. Jag insåg dock det patetiska i detta (samt att min vita jacka skulle bli väldigt smutsig) så jag sträckte på ryggen, satte på ett ansträngt här-går-jag-och-njuter-av-solen-fejs och linkade hemåt.

Kycklingsallad och grävmaskin

Lunchen intogs idag i form av kycklingsallad på Tant Grön. Ämme och jag satt ute och hon frös så mycket att jag fick gå till bilen och hämta en filt. Fast strax efter det så blev det riktigt varmt och mysigt i solen :)

Jag satt och var extremt nöjd med mina  nyinköpta skor, de där som ska få mig att springa en mil i augusti...

När Ämme och jag hade lunchat färdigt lyckades jag lämna henne men behålla både hennes mobil och pengar i min väska. När jag väl upptäckte det satt jag ett tag rådlös och förvirrad på en parkbänk och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Till slut fick jag dock tag på Ämmes svägerska-to-be och hon lyckades gudskelov styra upp allt :)

På eftermiddagen åkte Tiger och jag till ÖoB. Mest för att fördriva tiden lite. Vi lyckades dock hitta en massa saker som vi bara var tvungna att köpa, jag tänker då närmast på ett par skor, en Blixten McQueenplansch, såpbubblor och en grävmaskin.

Du är sjuk Börje, sjuuuk!


Vad gör man en onsdag kl 06.35? Går på morgonpromenad förstås!

(Kanske håller på att bli lite sjuk...)




Gwendal igen...

Måste bara slänga in ett litet klipp på det fantastiska paret Anissina/Peizerat. Det här är från 1998 och det var nog ungefär då jag upptäckte dom. Sjuuukt bra!

Ny plan!

Nu har jag fått för mig nåt igen. Skulle bara gå in på ett par hemsidor och kolla lite på nya joggingdojjor (dom gamla jag hade kastade jag när vi flyttade, de var inköpta våren 1995 så det var liksom dags) och helt plötsligt befinner jag mig på en sida med ett träningsprogram man kan följa om man ska springa tjejmilen. Så nu tänker jag göra det. Både följa träningsprogrammet och springa tjejmilen alltså. Bra va?!

Fast först ska jag ta mig till en sportaffär och köpa nya skor :)

Hollywood nästa?

Nu har det hänt igen! Jag somnade med näsan i studieboken. När ska jag lära mig att jag inte kan sitta i sängen och plugga... Nåja, det resulterade i alla fall i en mycket intressant dröm:

Jag var hemma hos bröderna C. Storebror bodde tydligen fortfarande hemma (vilket inte spelar nån större roll för handlingen för bröderna såg jag inte till alls. Kanske nånstans i utkanten bara...). Huset såg dock inte alls ut som det gör och dom hade definitivt inte en bokhandel i anslutning till bostaden.

Pappa C (som förresten inte heller såg ut som han egentligen gör) höll på att rensa lite i källaren. Han höll upp en svart rätt stor plastbit och frågade mig om man kunde tänkas behöva denna i framtiden. Ehh... vad är det? undrade jag. Då vände han på den och lade den på ett skrivbord och då var det typ som tre skärmar och tre tangentbord (som såg väldigt spejsade ut) som satt ihop.

Hum hum... jag har inte fattat varför man behöver flera skärmar, sade jag och började genast bli helt lyrisk över det gamla skrivbordet istället eftersom det hade (tyckte jag) extremt spännande funktioner, man kunde skjuta en del av bordet åt sidan och man kunde rulla ner en vägg på ena sidan.

På nåt vänster fick jag då för mig att jag var väldigt trött på det gamla fårskinnet jag gick omkring och bar på och brödernas kompis som var där och hälsade på sa att han kunde visa mig var jag skulle lägga det. Han gick före mig upp för trappan och helt plötsligt ligger mitt älskade skrivbord där i trappan. Fast det var liksom lite mjukt och konstigt.

Mäh! Här kan det väl inte ligga, tyckte jag och började dra och slita i det. Skrivbordet blev bara mjukare och mjukare och helt plötsligt var det en stor matta som liksom snodde sig fast runt mina armar. Jag kämpade för att komma loss från mattan och lyckades till slut kasta den ifrån mig. Jag sprang ner för att varna alla i källaren (typ "den otäcka mattan som mördade the cute girl next door är på övervåningen!!!"), och vi sprang i panik mot utgången i källaren.

Mattan hoppade dock fram precis innan vi nådde fram till dörren och kastade sig över mig (eftersom jag sprang först) och försökte typ "suga upp" mig. Jag sparkade och slet och drog i mattan och till sist lyckades jag och den andra tjejen ta oss ut genom dörren. Sen ville hon springa in igen för att rädda dom andra, men jag hindrade henne.

The end.

Såhär i vaket tillstånd kan man ju fundera på vad denna dröm betydde, och kanske ännu viktigare:
  • Varför spelades min roll i drömmen av Jennifer Aniston? (Ja, jag menar allvar!!!!)
  • Var i hela friden hade pappa C hittat den där grejen som såg ut som en inramad korsstygnstavla med text på som var digital, där man kunde öppna ramen och ändra texten???
  • Kommer detta att bli nästa stora Hollywood-skräckis?

Människor det varit synd om


Såg den här boken på jobbet i lördags och tänkte att den kanske kunde vara lite intressant. Typ som present till Elin om inte annat. Nu sitter författaren i Nyhetsmorgon för att promota boken, men ack, så osugen jag blir på att läsa den nu... Gäsp. Vilken tråkmåns...

(Vill DU provläsa? Klicka på bilden)


Boy named Sue

Har inte hänt nåt nämnvärt idag så istället för en massa ord bjuder jag på en bra låt :)


Låt den rätte komma in...


Såg ju filmen häromdagen. Värdelös tyckte jag. Den har ju tydligen ändå gått bra utomlands och nu läser jag i DN att den har sålts till Japan och det ska spelas in i en ny version i USA (vilket dock har fått kritik för originalet är ju fortfarande aktuellt och sååååå bra...). Hoppas verkligen den nya filmen blir bättre. Boken är ju som sagt hur bra som helst!

Konsten att låna ut barn

På ett bibliotek nånstans i Kalmar försiggår det underliga saker...

http://dannehanne.blogspot.com/2009/04/konsten-att-lana-ut-barn.html

En lite ovanlig påskafton

Brukar alltid fira påsk med att bli bjuden på middag hos mamma. I år är hon dock hos släkten i Stockholm så påskafton 2009 har avverkats på följande sätt:
  • Vaknat (av att Tiger lekte lite för högljutt)
  • Jobbat (trevligt! Mycket att göra)
  • Grillat med bossfamiljen (också trevligt! Baconinlindad fläskfilé... Aaahhhhhhh...)
  • Spelat fotboll och lekt med Tiger, Julia & Molly (fast dom lekte mest själva och jag stod och frös)
  • Slappat framför tv:n (Robinson)
  • Somnat (väldigt, väldigt snart i alla fall...)

Låt den rätte komma in

Ikväll är det dags att se filmen! Ska hyra från nån videobutik på nätet. Boken har jag läst och den är ju hur bra som helst, så det blir nog en riktigt trevlig kväll! :) Fast, alltså... Den är ju lite läskig... Hmmm... Bäst jag ber Baloo vakta lite extra i natt... Så jag kan sova lugnt....


Vaktlejon

*


Organisera!

När barnet sover middag hinner man slösurfa. Just idag hamnar jag på Oprah.com och hittar: Peter Walsh's Clutter Crew - Clean up your home office and bathroom. Självklart ska jag prova detta. Jag börjar med förebilderna och hör av mig när det har skett nån förändring...


Sigrids hemlighet

av Karin Wahlberg

Betyg 2/5

Den här boken var som en enda lång säsong av Våra bästa år (Days of our lives). Ni vet, man tittar och tittar, men det händer ingenting. Ungefär så kändes det med den här boken, det var bara en massa prat. Trodde aldrig jag skulle bli klar. Kan inte direkt rekommendera den förutom kanske till äldre damer som gillar långa utläggningar. Fast dom kanske tycker att den är lite FÖR detaljerad vid vissa tillfällen.

Att den ändå får 2/5 beror på att jag gillar att läsa historiska romaner. Man fick en liten inblick i hur det var att leva på den tiden, och det var inte för mycket tjat om hur alla kungar höll på och krigade och hur kristendomen bredde ut sig, utan det var lite lagom. Men alltså alldeles för mycket långa utläggningar och detaljer om t ex hur det var att sitta på den där båten på väg till Sigtuna och solen sken på kinderna och man tänkte på hur det var då och då och hur det skulle bli då och då och hur vågorna kluckade och hur kallt/varmt det var och hur man oroade sig för det och det och hur huvudduken fladdrade i vinden etc. etc.

Jag kan väl avsluta med att säga att jag inte rekommenderar den alls. Tyvärr. Om man inte är dödsförtjust i historiska romaner och läser allt man kan komma över.

Och det där med hemligheten förresten, om det nu inte är så att den är en händelse som inträffar nästan precis i början, då har jag inte ens fattat vad den är. Och om det nu ÄR den hemligheten jag tror så tycker jag rakt inte att den är värd att betitla en hel roman i just den här kategorin, åtminstone inte med tanke på hur pass liten roll den ändå spelar i den här historien...

Quizzen

Tyvärr orkade jag inte stanna kvar hela quizzen, har börjat med en förfärlig ovana att vakna vid halv 6 på morgonen. Om jag inte slutar upp med det å det snaraste tänker jag minsann göra som Ämmes mormor gjorde och gå upp och baka bullar i gryningen. Så det så.

Alltså börjde orken tryta sådär vid 10-snåret och jag lämnade E & T åt sitt öde (som antagligen såg bra mycket bättre ut nu när jag försvann) och stack hem.

Innan jag nu går och lägger mig måste jag naturligtvis skryta om att jag kunde en fråga. Inte vilken fråga som helst utan en SPORTfråga. Jo jo, jag kan nästan höra hur ni flämtar till av förvåning. Frågan löd nåt i stil med " i vilken sport kan man utföra en dödsspiral?" Döenkelt tyckte jag, men ingen annan kunde. Här kommer ledtråden:

Gwendal Peizerat

För er som fortfarande inte vet svaret ser jag ingen annan lösning än att lusläsa hela bloggen från början till slut. Googla är fusk!
Puss å kram, nu ska jag sova :)

Påskkärringar

Det kom just fem (!) små ungar utklädda till påskkärringar och ringde på dörren. "Glad Påsk!" sa dom. "Ge hit godiset!" menade dom. När den värsta paniken lagt sig stövlade jag iväg till godisskåpet och bökade fram en näve gamla klubbor (som vi har gömt från Tiger för det blir så himla kletigt när han ska äta dom) och gav dom varsin. Hoppas dom kladdar ner ordentligt hemma. Hehehe...

Snart bär det av till quizzen :)

Språkpolisen gör ett nedslag!

Jag är en obotlig språkpolis, det vet ni säkert redan. Klickade omkring lite och hittade denna sida, vars titel (i förhållande till sidans syfte) är bland det roligaste jag sett. I spåksammanhang.
http://partmaps.org/era/svenska/skriv_fel.html

Ordning och reda

Idag har studierna åter igen fått stryka på foten. Har nämligen använt hela morgonen till att få ordning på ekonomin. Och då menar jag inte vardagsekonomin, utan den mycket viktiga HUS-ekonomin.

Har krafsat fram alla fakturor som rör husbygget (fick rota runt bland alla från de senaste 18 månaderna ungefär), scannat in och skrivit ut alla så jag kunde ha en kopia att sätta in i en tjusig pärm, och delat upp beroende på hur de är betalda. Sen letade jag fram en snygg röd mapp och joxade ner alla kopiorna i. Hittade nämligen ingen tjusig pärm. Detta arbete tog drygt 3 timmar, men nu mina vänner är det riktig Ordning och Reda!

Matte :)

I morse fick jag en låt i huvudet sådär som man får ibland. Det var en väldigt speciell låt. Har nämligen skrivit texten själv. Tillsammans med Ämme. Musiken snodde vi från barnprogrammet Luftens hjältar, och låter framfördes för vår gymnasiemattelärare. Såhär går den:

oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh - nu räknar vi!
oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh
Oiä - matte
Oio - med Stig
Plugga plugga varje dag så gör vi Stig glad
Oiä - matte
Oio - med Stig
Plugga plugga varje dag tycker Stig att vi ska
Nu räknar vi!
oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh

 (liten paus)

Plugga plugga matte vilket härligt sätt att leva
vi har index och potenser, ja för Stig finns inga gränser
- dijouuuu
you can count
du du du
on Stig!

Här kan ni lyssna (och titta) på originalet. Läs texten samtidigt som ni lyssnar så förstår ni vilken succé det var! (Behöver jag säga att jag fick MVG???)


Statistik

Det är väl ingen hemlighet att jag pluggar, men vet ni egentligen vad jag pluggar med? Teori och metod II heter kursen. Var på bibblan idag och lånade Svante Körners Statistiska metoder, Postkoloniala studier och Edward Saids Orientalism. Nu tycker ni säkert att detta låter väldigt tråkigt, men detta tips från en klasskompis kan kanske få även det värsta neggot att omvändas :)



Hos Ämme

Ååå vad man kan bli trött på katten ibland. Hon kliver omkring här framför mig på skrivbordet så jag knappt når fram till tangentbordet. Sen sitter hon och glor på mig och spinner högljutt för att få uppmärksamhet. Puffas gör hon också...

Hur som helst så har Tiger och jag varit hos Ämme på middag idag. Alltså, hon är på hemmaplan eftersom hon är sjukskriven pga severe hand damage, har varit tvungen att operera och allt möjligt! Nu har hon ett par skruvar i handen, som är inmosad i gips i form av en boxhandske. Läskigt.

Nåväl, på väg dit stannade vi för att handla blommor, artig som man är... Tiger valde naturligtvis en knippe påskliljor som såg sådär lagom halvdöda ut. Och en kartong Kinder-ägg. Ämme bjöd på pizza som Tiger ohyfsat nog knappt rörde. Han åt istället gurka och tomat direkt ur salladsskålen. Sen käkade vi upp äggen, lekte med våra leksaker och käkade lite mer snask tills Tiger upplyste oss om att nu var det dags att åka hem.

En synnerligen trevlig eftermiddag!


Ett kungligt 32-årsfirande

Ja, som ni kanske har hört så ska Victoria och Daniel gifta sig på min 32-årsdag, den 19 juni 2010. Det nyförlovade paret ringde naturligtvis och frågade om det var okej med mig att dom lade beslag på min födelsedag sådär. De uppgav att om jag gick med på detta skulle jag naturligtvis vara hjärtligt välkommen till evenemanget. En plats vid honnörsbordet skulle jag också få.

Osjälvisk som jag är lät jag naturligtvis meddela att de hade mitt godkännande till att genomföra vigseln på det eftertraktade datumet, men avböjde vänligt men bestämt att deltaga i festligheterna. Jag förstår ju hur ledsna alla mina nära och kära skulle bli om ni inte fick uppvakta mig. Således förväntar jag mig ett riktigt kungligt födelsedagskalas nästa år. Bara så ni vet.

Deutsch-premiär

Har just kommit hem från en mycket trevlig jobbdag. Det har varit mycket att göra så tiden har gått fort. Pratade tyska för första gången för året :) Ett par ville ha en karta över en kanotled eller vandringsled eller vad det var, och när det min tyska började gå åt helsike på allvar tränger sig en ängel vid namn Christine (tysk tjej som tydligen kom till Sverige för två år sedan) fram och tar över samtalet och börjar babbla om att hon bor nära dom och dom byter telefonnummer och allt... Jag lyssnar hänfört och förstår nästan allt och lyckas få ur mig att "ja, vi hade ju tyvärr ingen lämplig karta, men ni fick en kompis istället, ha ha" på tyska innan dom gick. Dom skrattade. Ganska högt. Och Christine sa att jag pratade bra tyska. Antagligen bara för att vara snäll, men ändå.

Tycker det var en ganska lyckad tyskapremiär :)

Jag har antagit utmaningen!

... utan att kolla upp vad i hela friden det är jag ska göra.

"Sluta klaga - bli en gladare människa" stod det. En kompis hade lagt in en länk på facebook och undrade vem som vågade anta utmaningen att sluta klaga i 21 dagar. Jag var ju såklart inte sen att tacka ja... MEN sedan läste jag hela artikeln och insåg att det var lite mer än bara klaget man var tvungen att ge upp... "Sluta klaga, kritisera och skvallra" ... "Undvik klagomål, skitprat och kritik"... Alltså, det där med skvallret och skitpratet kan nog bli lite svårt...

Och jag funderade på om man skulle behöva skaffa sig en "swear jar" att stoppa pengar i om man råkar glömma bort sig och klaga lite... Men VE OCH FASA, om man råkar klaga aldrig så lite så FÅR MAN BÖRJA OM FRÅN BÖRJAN! Med 21 nya klagomålsfria dagar! Gaaaaah! Vad har jag gett mig in på???

Vänta förresten... Klagar jag nu??

Step by step

Jag har visst fastnat i gammal musik. Sitter och lyssnar på NKOTB - Step by step (minns du, Kusin? ;) )

För övrigt sysselsätter jag mig med att fixa en komplettering till en kurs som slutade i januari som jag i princip har förträngt, så jag har fått läsa på på nytt. Hoppas jag fixar det färdigt snart! Vid 9 ska jag nämligen chatta med mina trevliga klasskompisar, vilka jag nu ska påbörja en helt ny uppgift med. Och jag är ju värdelös på att fokusera på mer än en sak åt gången... Suck suck...


Husa

Här kommer in bild på vår nya husa. Det har både dammsugits och torkats golv i nästan hela huset :)

Så kan det gå...

... när man låter barnet välja utstyrsel själv

Tofvehult

Så har man då äntligen kommit till skott och besökt Tofvehults caté. Sjukt mysigt! Vi satt ute i solen och fikade och sedan gick vi en liten promenad.


Bara du och jag

Har just fått en mycket välförtjänt utskällning av Freddan för att jag missade att påpeka att det minsann finns en låt med Lili & Sussie som är ÄNNU bättre. Här kan ni gå in och lyssa på den :)


(Freddans älskade singel)

Sunday morning

Gäsp! Detta hände igår:

Kom hem till Malin vid 7, efter att ha stannat vid den lokala butiken för att handla snask. Vi babblade och drack vin till klockan 9 ungefär, sedan begav jag mig till grillfesten. Som inte alls var nån grillfest utan mer ett par människor som satt och kollade på tv. Fast dom hade grillat tidigare.

Anders och jag drog oss ner på stan och hamnade på Briggen där jag fick för mig att försöka uppväga mitt höga kaloriintag under kvällen med att beställa en cola light. Dom hade dock ingen lightläsk, så det blev vatten. Vi träffade angenämt nog på Colleen, men jag lyckades tyvärr bli en smula översusig och kände inte alls för att vara kvar inne på den kvava ölstugan. Vi gick istället hem till Anders och drack te och åt knäcke. Jag insåg dock strax att om jag inte genast begav mig hemåt skulle jag antagligen inte orka ta mig hem alls, så jag hoppade upp på cykeln och trampade hemåt och var hemma vid halv 2-snåret eller så.

Nu halvligger jag i soffan och hör Peter Kondrup meddela att det är en kallfront på väg... Jaha. Måste nog peppa upp mig lite med lite härlig 80-tals musik.

Har hört rykten om att lite yngre människor aldrig har hört talas om att Lili & Sussie har gjort en av världens bästa låtar genom tiderna. Titta/lyssna och njut :)



Trött!

Då har man jobbat färdigt. När jag kom hem stack Freddan till skogs för att kasta frisbee med en björn. Jag är galet trött, men har lite planer för aftonen: Först till Malin och småtjejerna, sen på grillfest. Funderar på att dränka sorgerna efter en förlorad vän i lite öl. Öl är ju gott till grillat ;)

Jobba

Efter en sådär lite lagom kass sömn, till viss del beroende på att Tiger vaknade och var ledsen för att han hade drömt om en liten elak fluga som flög i fönstret, har jag nu duschat och ska strax smita iväg till jobbet.


Jag ska bli egenföretagare :)

Nu ni! Nu har jag kommit på vad som saknas i den här hålan. I en diskussion för ett par år sedan kom vi på att den här stan måste ha flest frisersalonger per invånare i hela landet. Men, liksom, hur roliga är dom??
Sommarstad som den är, så behöver West Bay någon attraktion som kan locka hit folk även när vädret är kasst. Här är den osvikliga lösningen:

Bikini Cuts!



(Tjejer och killar som skulle vilja jobba med hårklippning, handmassage och annat som visas i filmen ovan kan skicka ett CV i kommentarerna så kontaktar jag er för intervju. Utbildning och erfarenhet inom området är iofs oviktigt, huvudsaken är att du är snygg och gillar att jobba halvnaken)

Dagens knep & knåp

Freddans sådär typiskt fredagsjävliga dag fick en drastisk vändning när han besökte den lokala rusdrycksbutiken för att inhandla någon brygd att dränka sina sorger med. Damen i kassan bad honom visa leg :) 

Här firas denna angenäma händelse med lite sol, grillrester och chips. Och så bärs, naturligtvis ;)


(För den som är lite nyfiken på hur gammal Freddan egentligen är kan meddelas - och här kommer knep & knåpet - att om vi skulle utgå ifrån att han faktiskt ÄR nitton så skulle det betyda att jag är fjorton (eftersom jag är fem år yngre), vilket är hälften av hur gammal jag var för tre år sedan)

Brödrosten krånglar på japanska

Men! Jag hittade något alldeles fantastiskt! En översättare som pratar! Det är ju liksom lite kul att få datorn att prata på ett annat språk. Och skriva också! Såhär heter tydligen "brödrosten krånglar" på japanska: トースター複雑

Gå nu genast in på http://www.sitepal.com/demolounge och prova själv :)

Packa dina knivar...?

Här sitter man och pluggar framför TV:n (jo, det funkar faktiskt rätt bra så länge det bara är skräpprogram) när man plötsligt hajar till vid orden "Please pack your knives and go". Tydligen finns det ett program i kategorin "underhållning" som heter Top Chef. Jag som hatar att laga mat förstår inte hur man kan kalla något som har med mat att göra underhållande. Programmet verkar dock gå ut på att ett gäng folk ska laga mat och den som misslyckas åker ut, och visst - sånt skapar ju intriger vilket folk kanske kan tycka är trevligt att titta på.

Hur som helst skulle jag vilja frångå frågan om programmets underhållningsvärde och istället fokusera på det där uttalandet om knivarna. Är det så när man är kock att man liksom alltid måste ha sina speciella knivar för att kunna laga mat? Men liksom, skärbrädor, kastruller och vispar då? Vitlökspressen? Eller är det helt enkelt så att dom får knivarna som en gåva när dom åker ut? Förvirringen är stor...

(Bild från verner-verner.se)

Quizkväll

Var på quizzen på Briggen igår och passade på att fira Mias födelsedag! Presenten var en personaliserad anteckningsbok med tillhörande fyrfärgspenna. Och en öl.

Efter första omgången låg vi SIST, men då lyckades vi ragga up ett tillskott till vårt lag i form av en Erik, och då gick det bättre :) Vi lyckades inte klättra alldeles högst upp i toppen på resultatlistan, utan vi slutade nog på en femteplats från slutet om jag inte minns fel (ja, tyvärr var det fler än sex lag närvarande...)

Tjuvlyssnat

Jag hoppas att ingen har missat tjuvlyssnat.se. Fantastisk resurs om man har lite tråkigt nån gång...

Multipel personlighet?

Experten Jonas skriver såhär om "Dissociativ identitetsstörning" på terapisnack.com:

A Två eller flera identiteter eller personlighetstillstånd existerar sida vid sida (var och en med relativt bestående sätt att uppfatta tänka kring och relatera till omgivningen och sig själv).

B Minst två av dessa identiteter eller personlighetstillstånd tar vid återkommande tillfällen kontrollen över personens beteende

C Personen är oförmögen att minnas viktig personlig information . Oförmåga att minnas mer betydande än vad som kan förklaras med vanlig glömska.

D Störningen beror inte på direkt fysiologiska effekter av någon substans (blackout eller kaotiskt beteende vida alkoholberusning eller någon somatisk /skada tex. komplexa partiella epilepsiskt anfall)


Det är ju en fantastisk tur att jag inte är hypokondriskt lagd, jag visar ju klart på alla ovanstående symptom!

Hälsningar Lilian/Allvetande Skräphögen

(Förtydligande: ovanstående inlägg innehåller en hög procent ironi)

Farväl Borås!

Skräphögens tid som glädje- och kunskapsspridare i Borås håller på att ta slut. Föreläsningarna är över och nu väntar en tre och en halv timmes bilresa hem till West Bay.

Jag har dock just anmält mig till ett par kurser i höst, så dom blir inte av med mig än på ett tag: Bibliotekspedagogik samt, hör och häpna, Bloggens teori och praktik! Tänker att det blir en glidarkurs eftersom jag ju är sååååå fantastiskt insatt i bloggvetenskapen ;)

Blir ni jätteavis nu? Kolla in kursen och anmäl er också!

Intervjuteknik

Idag ska hela förmiddagen handla om intervjuteknik. Jag är naturligtvis redan väl insatt i detta ämne och en fantastisk intervjuare ända ut i fingerspetsarna. Fråga Erik bara ;)

Vaknade av mig själv innan klockan ringde (så går det när man läser så fantastiskt tråkiga böcker att man inte orkar hålla sig vaken längre än till kl 22), packade ut grejerna i bilen och städade stugan. Nu ska jag försöka hinna kasta i mig lite frukost innan föreläsningen börjar.
 

(Högskolans tjusiga buskar har börjat blomma)

RSS 2.0