Begravning, fest och städning

Jaha, ehh... jag har visst varit lite upptagen på sistone. Här följer en kort sammanfattning:

I fredags var jag på morfars begravning i Stockholm där Fredrik och jag spelade en tjusig trudelutt och Tiger babblade om "skattkistan". Vi åkte upp kvällen innan och hämtade syster + systerdotter på vägen. Full bil alltså. Vi sov i mormors och morfars gamla lägenhet vilket var helt perfekt för Tiger eftersom den ligger med världens bästa utsikt över Barkarby pendel- och busstation.  Vi åkte hem fredag kväll och på vägen åkte vi förbi och tittade på kusins nya jättemysiga hus och åt pizza.

Igår jobbade jag och sov sedan typ 2 timmar innan jag gick över till grannen på 30-årsfest. Synnerligen trevligt! Massa god mat och dryck. Vid 10-snåret bröt jag upp, åkte ner till stan och joinade den andra festen jag var inbjuden till. Vi satt och babblade ett tag, gick sedan till Briggen en sväng och avslutade kvällen med Åhmans.

I morse vid kvart över 7 åkte Freddan till Kalmar för att kasta frisbee. Jag har ignorerat det fina vädret hela dagen och röjt ur gästrummet ( = släpat ut alla Freddans kartonger med elkrafs, gamla tidningar o dyl till garaget, och sedan finsorterat kvarvarande krimskrams). Tiger har under tiden roat sig med att leka att han bor i den stora garderoben därinne = jag har fått stöka omkring utan att bli störd = lyckad dag :)

Kanin-Therese

Jag har som bekant via skolan lärt känna en ny människa vid namn Therese. Detta inlägg kommer helt dediceras till henne eftersom hon helt enkelt fascinerar mig.

Therese och jag träffades första gången i mars när vi hamnade i samma grupp i kursen vi just har avslutat. Hon utmärkte sig (i mina ögon) genast som en kaningalning och jag tycker det är fantastiskt roligt när sådana första-intrycket-upplevelser faktiskt visar sig vara på pricken rätt. Jag brukar nämligen vara rätt bra på att skaffa mig uppfattningar om personer som jag sedan märker inte stämmer ett dugg.
 
Ja - tillbaka till Therese. Benämningen "kaningalning" grundade jag på att hon förutom att prata väldigt mycket om kaniner även satt och ritade kaniner under föreläsningen med pennor som hon självklart förvarade i ett pennfack med kaniner på. En rolig twist som hon dessutom rapporterade var att hon också brukade äta kaniner. Inte hennes egna dock, utan hennes systers.

För mig, som visst tycker att kaniner kan vara lite söta när dom sitter och tuggar på ett maskrosblad, eller när dom istället för att hoppa över ett hinder ställer sig på bakbenen och rafsar ner alla pinnarna med frambenen (som Em's kanin gjorde!), kändes den här besattheten av kaniner fullständigt främmande och mycket exotisk.

Jag blev alltså väldigt glad när jag vid vårt andra möte kunde konstatera att den där kaningalningsetiketten verkligen stämde! Den här gången fick jag höra berättelsen om hur hon hade drömt om att hon hade tappat sin plånbok (med en kanin på naturligtvis!) och det hemska i drömmen var inte alls att innehållet i plånboken var borta, utan hur i hela friden hon skulle bära sig åt för att hitta en ny plånbok med en kanin på??? Dessutom återgav hon hur hon en gång hade gjort en tipsrunda där ALLA frågor hade svaret "kanin". Jag fnissade högljutt och frågade henne hur gammal hon hade varit när hon hade gjort den tipsrundan. Det var för nåt år sen...

Avslutningsvis kan nämnas att när vår diskussion halkade in på skönhetsoperationer proklamerade Therese:"Jag förstår inte riktigt den här besattheten som finns med fettsugning och bröstförstoring, jag tycker att det skulle vara mycket häftigare att operera fast en svans!"


P.S. Det KAN hända att lite av fascinationen av Therese grundar sig i att jag själv inte har nåt sånt där sprudlande intresse för något och att jag helt enkelt är avundsjuk. Försök sätta någon specifik benämning på mig om ni kan! Nä - det går inte för jag är så plain och boooring... :(

Hemkommen från Borås

Har just kommit hem efter två intensiva dagar i Borås. Det har varit föreläsningar, redovisningar och skvaller, jag har kollat på en lägenhet åt Jennifer och stannat på IKEA på vägen hem. Skönt att vara hemma men jag är sjuuukt trött! I morgon ska jag jobba, på torsdag åker vi till Stockholm där Freddan och jag ska framföra en tjusig (förhoppningsvis) flöjt- och gitarrduett på en begravning.

Söndag morgon

Ja, alltså, klockan är ju bara halv 10, men denna dag har redan visat sig mycket innehållsrik. Jag vaknade vid 6 (fråga mig inte varför, synnerligen korkat gjort egentligen) och gick genast ut i garaget och letade rätt på en sprayflaska med vit färg. Sedan målade jag med hjälp av denna om en blå kruka. Blev hur snyggt som helst.




Medan jag hoppade omkring på stenarna och sprayade upptäckte jag vilken fin morgon det var för en liten joggingtur. När sprayandet var avklarat gick jag således in och svidade om till träningskläder och sprang en sväng. Idag orkade jag utan större problem springa ända ner till den där älgen som står på en tomt i Jenny. Då fick jag för mig att jag skulle vända och springa hela vägen hem också, men så fort jag hade vänt blev det ju genast fantastiskt jobbigt eftersom jag fick uppförsbacke så jag orkade inte riktigt genomföra min plan.

Väl hemma han jag precis duscha och käka frukost (gröt!) innan Freddan vaknade. Typ för en kvart sen alltså. Latmask. Nu ska jag köra med honom hela dagen! Gardiner ska sättas upp och bokhyllor ska fästas i väggen, golvet ska dammsugas, fönster ska tvättas och vi måste tvätta och ehhh... ehh... fasen, kan inte komma på nåt mer just nu. Men det får väl räcka så länge... Själv ska jag gå och ta en tupplur ;)

23 maj

Igår jobbade jag mellan 10 och 15. Mycket trevligt. Vi hade nämligen mycket att göra och då går ju tiden fort, och det var dessutom många trevliga kunder.

Sedan gick jag hem och sov i två timmar. Det var också trevligt ;) När jag hade vaknat började jag pyssla med lite hyllihopskruvning och sånt. Jag lyckades dessutom hitta gardinstångsfästena som jag har letat efter typ sen vi flyttade in, så snart har vi förhoppningsvis lite gardiner upphängda...

Freddan grillade rebven som vi åt medan vi tittade på Robinson. Sen muppade vi runt lite och lyckades hitta Phantom of the opera på nån filmkanal. Där fastnade vi. (Till min förtjusning och Freddans förtret, hehe.)


IKEA

Igår åkte familjen Westerlund till IKEA i Linköping. Vi lyckades komma därifrån med både rullgardiner, bokhylla och hängmatta, samt naturligtvis en massa annat krafs som INTE stod på inköpslistan. På hemvägen stannade vi hos mamma och åt middag.


Tiger stannade kvar hos mamma och vi åkte hem och började skruva ihop bokhyllan. Tanken var att vi skulle ta den här helgen till att måla huset, men med tanke på hur vädret ser ut just nu känns det lite osäkert hur mycket vi kan göra på den fronten... Idag ska vi i alla fall jobba båda två, sen får vi väl se vad som händer :)

Regn och åska

Idag har jag tagit mig i kragen och ringt ett par såna där superjobbiga samtal som man alltid lyckas skjuta upp i flera veckor. Eller månader. Tyvärr lyckades jag inte få tag i dom jag sökte, så nu får jag väl skjuta upp det till nästa vecka istället.

För övrigt har jag hunnit med att jobba lite idag. Slutade vid fyra och precis då bröt världens regn- och åskskur ut. Så jag satt och glodde och raderade meddelanden på mobilen i en kvart innan det värsta ovädret hade gått över och jag orkade trotsa vädret och bege mig hemåt. När jag kom hem slutade det naturligtvis regna nästan med det samma.

Nu har jag kört iväg Tiger och Freddan till affären. Ska passa på att rafsa fram spikmattan ett tag. Mer utförliga kommentarer om denna ämnas nedtecknas här på bloggen inom kort :)

Sjuk Tiger

I natt vaknade Tiger sisådär en gång i timmen och gnällde och klagade på ont i halsen/öronen. Efter att ha gått upp tre gånger tog jag och släpade in täcke och kudde och lade mig på golvet på en madrass i hans rum så jag skulle slippa allt springande.

Idag har jag ont i ryggen och är sjuuukt trött, men Tiger är hur glad och pigg som helst! Förutom när man frågar hur han mår, då säger han att han inte mår bra alls... Ska sluta fråga honom ;) Sjukvårdsrådgivningen tyckte i alla fall inte att det var nåt att söka läkarvård för, utan bara behandla med smärtstillande om det behövs.

Nu ligger han och sover. Jag vilade också ett tag, men så ringde brevbäraren på dörren och väckte mig. Spikmattan har kommit!! Ska genast ta och provligga den!!!

Bubbelbad :)

Idag har jag studerat flitigt och kommit igång med tentan. Sedan spelade jag lite gitarr och insåg att jag bara typ kan "die mauer". Hjälpligt. Hittade dock ett bra ställe för såna som mig som bara kan spela sisådär lagom bra och jag är nu snorbra på Britney Spears - Everytime

Nu håller jag på att tappa upp ett bad, ska lägga mig i det och slappa lite...

Skriver tenta

Har suttit med värsta studiedisciplinen nu i två timmar och pluggat och pluggat. Har dock bara fått ihop en halv sida, men eftersom tentan bara ska vara typ 3,5 sida och den ska vara inne 2 juni 10.00 så känns det som om det finns hopp! Är tacksam för det förfärliga vädret samt Baloos sällskap.

Kvalitetstid...



Han kan faktiskt redan ta första svampen, hoppa på dom där bruna grejerna och hoppa över rören men det är det minsann JAG som har lärt honom!
( Tiger alltså ;) )

I'm in love...

Shit så söt han är! Trodde Freddan skämtade först när han sa att den här låten var segertippad, men nu är jag heeelt såld!!


Frisbeegolf



ESC

Är visst ganska trög, hade totalt glömt bort att det är final ikväll! Nån som vill komma hit på en kopp te eller nåt?? Kanske kan tvinga Freddan att grilla? Det har han ju liksom inte gjort sen igår, så han börjar antagligen få abstinensbesvär.

Nu ska jag gå och rota fram schlagerboan :)

Spikmattan beställd!

Det är ju sånt himla tjat om hur bra det är med spikmattor, nu ska jag minsann prova själv!

Plugga i höst

Insåg just att en kurs jag har anmält mig till i höst krävde bibliotekarieexamen... Är ju inte riktigt där än, men jag hittade ett par andra kurser som såg intressanta ut och som jag nu är anmäld till:
  • Science Fiction and Fantasy
  • Classical Horror, the Origins of Today's Horror

Fast jag planerar att jobba så mycket som möjligt, både på Bokia och bibblan, så det märks hur mycket jag hinner med att plugga... Frågan är dock hur "pluggandet" kommer att gå till, det vore ju väldigt trevligt om det mest gick ut på att ligga på soffan och läsa fantasy ;)

Lite bilder å filmer


Skogspromenad i nya regnkläder

 
Före                                          Efter
(Dom dära slingorna jag gjorde i förrgår...)




I fredags eller lördags eller när det nu var vi hängde på Briggen.




Tiger har hällt vatten på cykelflaket och slänger i saker som plaskar. Skoj.



Nu ska jag göra mig vacker

Ska göra slingor idag vid halv ett och innan dess ska jag  försöka hinna med att gå till gymnasiebibblan, marksnubben och Bokia. Och säkert nåt mer som jag har glömt. Stressad!!!


Nintendospelande

Idag har jag för första gången på väldigt väldigt länge spelat någorlunda mycket Nintendo. Har upptäckt att Tiger ÄLSKAR Super Mario Bros. 1, han sitter med B-dosan medan jag spelar och låtsas (eller kanske tror på allvar) att det är han som spelar och så säger han åt mig när gubben missat nån peng.

Det är roligt när svamparna kommer åkande och när man dör och ramlar ner i vattnet så det säger PLASK är också kul (alltså, jag vet inte var han får det ifrån, det finns ju (oftast) inget vatten...). Det bästa är dock när man går in i STORA slottet för där inne sitter DRAKEN och väntar och den måste man HOPPA över. Förklarade han lyriskt för Freddan vid middagsbordet.

Jag känner mig som en väldigt duktig och pedagogisk mamma.

Statistiktentan klar!!!

Idag har jag äntligen gjort klar statistiktentan! Hurra för mig! !!!

Nu ska ni dock inte tro att Teori- och metodkursen är slut för det, o nej då! Förutom statistiktentan ska vi (förutom att göra en uppsatsplan som June och jag lyckades skrapa ihop precis innan deadlinen i onsdags):
  • läsa sisådär femhudra sidor TOM-litteratur (som tur är har jag redan läst en del....)
  • göra en tenta på all den litteratur som INTE handlar om statistik (har inte börjat)
  • göra ett grupparbete om en undersökningsmetod (här har vi kommit en bit på vägen :) )
  • opponera på en annan uppsatsplan (inte börjat)
  • läsa en metodbok och skriva en recension (inte börjat)

Jag kom precis hem ifrån stan, jag orkade äntligen släpa mig iväg till bibblan för att låna den där metodboken. Eftersom vi får välja själva vilken vi vill läsa rafsade jag med mig dom fyra första jag hittade, ska läsa lite mer om dom och sen får vi se vilken jag väljer. Just nu lutar det åt den tunnaste...

Sen gick jag förbi videofilmerna och plockade på mig en med Emil och Kajsa Kavat. Tänkte att Tiger kunde komma över sin obsession med Pippi kanske, och så kan det ju vara kul att känna igen några andra figurer på ALV i sommar...


Morr

Jag är på världens sämsta humör idag. Har sovit alldeles för lite och Tiger har gått mig på nerverna nåt ofantligt det senaste dygnet. Nu är i alla fall Freddan hemkommen från sin klassfest så jag ska typ gå ut i skogen och lägga mig under en gran eller nåt. Och andas lite...


Tigers första blogginlägg:

älÄlääälÖö^Ää^Ä;,;Ä;^;^Ä;Ökmxmnbvff ujlkkkkkkkkjkjvjnnäÄääääiio

(jag tror det står nåt om Wilma...)

Fredag-lördag

Igår satt Emma, Anders och jag och åt lunch i stadsparken och tittade på något framträdande av skickliga estetelever...


På kvällen hade jag bjudit in Ola, Colleen och GH till oss på middag. Jag var den perfekta värdinnan och hoppade in i duschen två minuter efter det att jag sade att maten (som jag tvingade Freddan att både inhandla och tillaga) skulle vara klar. Sedan satt jag och spelade mitt nylagade Nintendo (som inte har använts på minst 10 år) och lät dom andda titta på. Lite senare slöt även Emma upp och efter ett tags alkoholpimplande, Nintentospelande och allmänt samtalande åkte vi ner till Briggen. Där spenderade aftonen i en massa trevliga personers sällskap och lyssnade till Världens Bästa Doktor Pelles band. Lyckligtvis hade Emma vett nog att inte vilja gå på efterfest så när dom slängde ut oss vid tre tog vi en taxi hem i ösregnet.
 

I morse vaknade jag vid 7 av att Tiger smällde i en dörr. Gick upp vid halv 8 och drällde runt lite innan det vid halv 10 var dags att åka till jobbet. Vid halv 12 började jag bli riktigt trött. Sedan segade sig resten av dagen fram i myrtakt. När äntligen klockan var tre hoppade jag upp på cykeln för att åka hem och fick genast en sprängande huvudvärk.

När jag kom hem satt vi ute och åt lunch, sedan packade Freddan ihop lite saker och vi åkte till Hultsfred där han skulle på nån klassträff. Jag sov självklart hela vägen dit. När vi sagt hej hej till farfar och lämnat av Freddan åkte Tiger och jag till Oscarsgrillen och käkade korv innan vi åkte hem. Nu på kvällen har vi kollat på film och snaxat popcorn. Jag är såååå trött! Ska gå och lägga mig nu, hoppas Tiger sover läääänge i morgon!

Bildhantering

Har just hittat en grej i GIMP: Färger -> Posterisering. Kanske är en självklarhet för alla, men för mig var det en alldeles ny, kul och enkel grej så jag kan inte låta bli att förorda den.  Vad gör den då? Jo typ det här:
 Före

Efter
 

Nåt är fel

Igår eller i förrgår eller nåt sånt skrev jag ett så fint mail till en marksnubbe (detta är vad jag kallar herrn som är in charge of att fixa vår tomt). Innan jag skickade det ville jag att Freddan skulle kolla så det såg bra ut (jag har nämligen för ovana att skicka väldigt lustiga mail folk har jag förstått...). Idag hade han äntligen tid att kolla på och precis när han säger att det ser bra ut så råkar jag radera det!!! Hittar det ingenstans och BÖRJAR GRÅTA! Jag skickar iväg Freddan bort från min förargliga belägenhet och kastar mig genast in på facebook för att häva ur mig min förfärliga situation och höra om det finns nåt sätt att få tillbaka det där mailet till första bästa som jag får tag på, vilket råkar bli Anders. Innan han hinner svara på chatten inser jag att det där mialet VISST ligger i mappen "deleted". Fast det absolut inte låg där när jag kollade tidigare...

Nu är mailet ivägskickat så jag kan pusta ut, men är jag
A) totalt känslomässigt labil?
B) hysteriskt impulsiv?
C) komplett blind?

Eller kanske alltihop?? NÅT är fel...

Snart bikinidags...

Ja, själv är jag ju så fantastiskt snygg så det faktum att bikinisäsongen snart är här orsakar ingen bantningshysteri här inte, men om nån skulle känna för att gå ner ett kilo eller två så kan jag ju tipsa om att dricka vitt te. För det bryter tydligen ner fett, menar ett gäng forskare. Mer fakta på improveme.se.

Nähej, nu ska jag gå och ta mig en kopp te ;)

Vad hände med träningen???

..undrar ni kanske?? Jo, för er som lyckats missa allt mitt klagande kan jag berätta att jag lyckades få FRUKTANSVÄRT ont i vaderna efter andra träningspasset och kunde knappt gå ner för trappan på sisådär två veckor eller så... Idag insåg jag att jag varken hade haft ont eller klagat på flera dagar och när jag varit duktig nog att skicka in uppgiften vid 10 i morse tänkte jag att nu ska här springas!!!

Så fort jag tänkt denna tanke insåg jag att det regnade och jag tappade genast inspirationen. Fick dock för mig att släpa fram yogamattan men efter sisådär 10 minuters yogande, armhävande och situpsande blev jag ofantligt uttråkad av att ligga (/sitta/stå) på en matta och glo så helt plötsligt kändes inte regnet speciellt motbjudande alls. Alltså gav jag mig iväg på mitt tredje (den här gången självkomponerade) träningspass, vilket kort och gott bestod av lite långsam jogging en inte alltför lång bit (eftersom det regnade) och utan att ta ut mig alltför mycket.

Nu har jag alltså överlevt tre joggingturer. Funderar faktiskt dessutom på att ta mig till Nautilus nån dag, känns ju larvigt att ha kort men vara för lat för att gå dit och träna... Dessutom tänker jag - om jag ska vara såhär fantastiskt sportig kanske det är dags att döpa om bloggen till "Träningsbloggen" ;)

Stressad!!!

Idag ska jag lämna in en grej om typ en timme!!! Upptäckte igår kväll att deadlinen var 10.00 ist f midnatt som jag trodde!!! Är långt ifrån klar!!! Stressad!!!!!! Gaaaahhhhhhh!!!!!!

Smart OCH snygg

Läste i en artikel att snygga människor är smartare än mindre snygga... Stämmer ju in på mig också...


Gulle-Johan

och hand gulliga video...












Monday morning

Idag har jag pluggat lite på statistiktentan och letat efter intressanta uppsatsämnen. Vaknade på ett väldigt lustigt humör, försöker styra upp det med diverse bra musik, men det har gått lite sådär. Nyss kom jag dock på att man blir på ganska bra humör av publikens (för att inte tala om sångarens) snygga moves i den här videon :)



She fucking hates me

Den här låten lyssnade vi på i bilen på väg hem från Uppsala och den sitter hlelt fast i min hjärna..





Parfym, demonstrationer och Claes

Vi lyckades följa planen granska bra, och började med en runda på Åhléns där jag köpte parfym och ett halsband. När vi gick ut ur affären lyckades vi springa rakt på ett gäng första maj-demonstranter.

 

Sedan satt vi vid ån och åt glass med Claes. Jag hade för mig att han såg ut som en av bröderna Herreys, men så var inte direkt fallet. Jag hade iofs bara träffat honom en gång tidigare för kanske sisådär fyra år sen, så jag kanske mindes lite fel... När vi hade glassat och babblat ett tag gick vi och åt lunch och sen var klockan helt plötsligt över fem, så Ämme och jag insåg att det var dags att bege oss hem för att packa. Detta - liksom resan hem - avlöpte utan nämnvärda inträffanden...


Många vuxenpoäng...

Vi lyckades faktiskt aldrig komma iväg igår kväll, utan spenderade aftonen hemma hos Emma, ätandes snask, surfandes och lyssnandes till grannens vilda fest.

I morse vaknade jag kvart över 8 och gick genast upp och skuttade iväg på en turistig morgonpromenad med kameran i högsta hugg... Finfint väder :)

emmas husån
carolina redviva
slottet
kyrkan
lite båtar
l

Planen för dagen är att ta sig till Åhléns och köpa en parfym, kanske leka lite med Claes, köpa sushi (åt Emma), packa och sen bege oss hemåt...

RSS 2.0