Nu är det allvar...

Ja, nu har skolan dragit igång igen. Den här terminen har jag fått för mig att läsa en kurs som heter "Bloggens teori och praktik". Jag tyckte väl att det lät som en kul idé när det var dags att skicka in ansökan och jag just hade börjat blogga, men nu känns det hela plötsligt lite allvarligt.

Kursen går ut på att medan vi håller på och läser en massa och lär oss OM bloggar ska vi utforma en egen blogg. Steg ett går ut på att bestämma syfte och målgrupp för bloggen. Och här börjar alltså allvaret.

Den här bloggen (den du läser just precis nu alltså) får mig att tänka på ett Seinfeld-avsnitt jag aldrig kommer glömma: "-We have a show about nothing!". Jag har alltså en blogg om ingenting. Möjligtvis kanske den handlar lite om mig, eller människorna i mitt liv, men med tanke på hur tråkigt mitt liv är kan man ju nästan likställa det med ingenting.

Jag måste hur som helst alltså hitta på ett syfte med denna nya blogg jag ska skapa. Det finns ju folk som tjänar pengar på sin blogg. Det låter ju väldigt bra. Men det är ju inte direkt ett syfte. Eller - det kan ju kanske vara det bakomliggande syftet, men jag kan ju inte direkt bara proklamera att det enda syftet med min blogg ska vara att tjäna pengar på den, för det säger ju inte speciellt mycket om innehållet. Man kan ju tjäna pengar på lite olika sätt. Jag är heller inte så säker på att folk kommer lockas till en blogg som helt öppet endast existerar för att generera pengar till bloggens skapare.

Det är väl kanske bra om man börjar med att fokusera på något som man är intresserad av och faktiskt kan någonting om. Redan här fallerar ju denna idé just eftersom jag inte har något speciellt intresse och jag inte kan speciellt mycket om någonting.

Man skulle kunna ljuga och säga att alla pengar som sajten alstrar ges till något välgörande ändamål. Problemet här är att jag inte kan ljuga så den här idén kan jag också spola på direkten. (Alt. gå en ljugarkurs och lära mig ljuga. Nån som känner till nån???)

Det sista jag kan komma på är att faktiskt ge folket vad dom vill ha eller behöver. Att bara göra en så fantastitisk blogg att alla lockas dit och jag kan leva gott på reklampengar!! Men hur i hela friden ska jag lyckas göra en fantastisk blogg om något som jag inte kan någonting om? Ska jag uppfinna en helt ny vetenskap eller????? Suck... Den här kursen är ju dömd att misslyckas...

Min man ska på gaykryssning...

Nej, detta är inget skämt! Däremot sjuuuukt roligt! Freddan och ett par kompisar lyckades hitta en helg när alla var lediga och bestämde att boka en kryssning. När allt var betalt och klart fick Freddan för sig att kolla vilka band som skulle uppträda:

1. Magnus Carlsson. Inte han från Weeping Willows alltså. Redan här började Freddan ana lite oråd.
2. Alcazar. Här insåg han vad det var för slags kryssning dom hade bokat in sig på.

Moahahahaaa! Alla är emellertid redan upptagna så de åker inte iväg för att ragga. Tyvärr ;) En av killarna är dock tydligen lite homofob, och han ser inte speciellt anskrämlig ut så jag kan slå vad om att killarna kommer flockas kring honom :D

Så synd att det är en hel månad kvar till detta spektakel...

Tantvarning

Jag är precis på väg till brevlådan för att posta två brev som jag har skrivit till ett par kompisar helt utan anledning. Ingen födelsedag, namnsdag eller annan bemärkelsedag så vitt jag vet. Innan jag vet ordet av sitter jag väl med reservoarpennan och skrivstilar på vita korrespondeskort. Bäst jag tar med mig käppen.

Gatufest!

Vi ska ha gatufest! När jag kom hem från jobbet hade mina underbara grannar fixat partytält och tipsrunda och allt möjligt. Nu önskar ni allt att ni bodde på Myrvägen, va?! ;)
Ha en trevlig lördagkäll alla!

Sol och bad

Igår åkte vi och badade i Skaftet med Ola, Colleen & GH och Micke, Emil & Linnéa. Fikade i Tofvehult på hemvägen. Gott :)

Idag har Tiger och jag varit hos mamma hela dagen. Tänkte plocka lite bär, men upptäckte att jag var på tok för lat för det. Ägnade istället dagen åt att att sola, bada, grilla och ta en liten tur med båten. Vi kom hem vid halv 10, Tiger somnade på vägen hem såklart. Nu ska jag också gå och lägga mig, tänkte ta en städdag i morgon...

ALV

Har varit på Astrid Lindgrens värld idag. Tiger var på bra humör och lämnade alla sina nappar i Pippis napptunna. Ska bli spännande att se hur det sovs i natt...
Det var vaaaarmt och fullt med barn överallt och vi åt en himlans massa glass :)


RSS 2.0