Myskväll

Har nu överlevt den andra dagen av tre här i Borås. Har just haft telefonvideosamtal med killarna därhemma som hade varit och spelat bordshockey. Synd att jag missade det. Not.
Nu ska jag plocka upp boken jag har med mig, snaska lite snask och myyyysa :)

(Kunde förresten inte låta bli att ta en bild av kaningalningens pennfack)

Tatueringar

Har ju alltid sagt att jag minsann aldrig kommer skaffa mig nån tatuering. Kommer ju ångra mig direkt, så ombytlig som jag är. Nu har dock den alltid lika underbara Nanny tipsat mig om dessa små sötnosar. Naturligtvis ändrar jag genast uppfattning och tycker att tauteringar är coooolt! (Speciellt fejk-tatueringar...)


(gå in och köp dem på kitsch.se idag!)

Metodikövning

Jaha, jaha, nu ska vi göra en metodikövning. Befinner mig i "Grupp 6" tillsammans med tre härliga damer jag känner väl sedan tidigare. Vi har också fått ett tillskott i form av Therese som utmärkte sig som kaningalning/författare, men när hon nämnde att hon också hade katt insåg jag att hon skulle passa perfekt i vår grupp och vi gav henne ett varmt välkomnande. June och jag tvingade naturligtvis igenom vår stående vilja att fokusera på gymnasieelever, så nu ska vi snickra ihop ett par enkäter om hur gymnasieeleverna använder biblioteket. Alla intressanta forskningsresultat kommer naturligtvis redovisas här.


På campingen

Då har man överlevt en låååång skoldag och har hamnat i en liten gul stuga på campingen. Vågar inte bädda sängen för jag är rädd att jag inte kommer kunna låta bli att lägga mig i den och då kommer jag somna på en gång.

Nu ska jag ta och läsa på lite inför den nya kursen som börjar i morgon, Teori och metod II.




Äntligen är den här!

Har du, liksom jag, på sistone irriterat dig över att musik du vill lyssna på inte finns tillgänglig på kassettband längre?? Nä, nu för tiden ska det minsann vara något som heter kompakt disk och MPEG-1 Audio Layer 3.
Nu har dock den ultimata prylen kommit, med denna grunka kan man föra över musik från diverse olika format till de underbara kassettbanden :) Visst, det finns även en massa andra funktioner, men de känns lite för ointressanta för att diskutera här. Gå  nu genast in på thinkgeek.com och beställ hem idag!!

Skräphögen åker till Borås

Jorå, nu är det dags för Boråsarna att uppleva min karismatiska intelligens. Rysligt tidigt i morgon bär det iväg. Har fixat mig en fyrbäddsstuga på campingen, men betalar för en tvåbädds. Varför det blev så, och vad jag ska med alla sängplatserna till är dock lite oklart. Wilma skulle bara yla hela vägen och Baloo snarkar för mycket. Hur som helst så tänkte jag, när jag inte redovisar uppsater eller sitter på föreläsningar, glida omkring på en räkmacka därborta och slänga ur mig förståndigheter, klokskap och skarptänkta kommentarer till höger och vänster. Tänk vad jag kommer att förgylla dagen för många!

Spikmatta

Min kära väninna Emma har endast lovord att säga om denna spikmatta. Halva hennes bekantskapskrets har tydligen också gått och skaffat sig dylika. Jag känner hur jag, så smått, börjar falla för grupptrycket...



Belinda i garderoben

När vi flyttade in i huset kom jag inte på något bra ställe att placera min urgamla stereo på. Till slut hamnade den i vår klädkammare. Vad hände då när Tiger upptäckte detta? Jo, en av hans nya favoritsysselsättningar har blivit att stänga in sig i klädkammaren, sätta på lite Belinda Carlisle och dansa runt, runt, runt...


Bowling

Freddan fyller år i morgon och vi firade det med bowling ikväll. Jag spöade honom (såklart) i alla tre omgångarna.

 


Efter bowlingen gick vi till Club 9, där träffade lite kompisar och åt. Vid 21.30 var det dags för mig att gå hem och lösa av barnvakten. Såhär mysigt  var det ute när jag cyklade hem:


Kom hit!

Ska börja jobba nu vid 10, Marina tror att det kommer bli en lugn dag, så ni som inte har något speciellt planerat för dagen: Kom hit och underhåll oss! :)


(ta med godis...)

Den verkliga stjärnan i Let's dance

Man skulle ju kunna förfasas över det faktum att Magnus grobianskutt vann över Lailas fantastiskt vackra moves. Detta känns dock tämligen ointressant när Carl Jan överglänste dem alla i sin paso doble! Underbart! Hittar inget klipp från kvällens dans, men här finns ett från 29 januari. Titta och njut!


Dagens outfit

Bloggare med lite mer modeintresse än jag gör ofta inlägg om vad dom har på sig har jag märkt. Jag tänker emellertid minsann inte vara sämre och ämnar nu därför högtidligen tillkännage dagens välplanerade outfit:

  • Freddans gamla avlagda blå mysbyxor täckta med ett tjockt lager katthår
  • Freddans gamla avlagda gråspräckliga kofta täckt med ett tjockt lager katthår (dess finurliga färg gör det dock mindre uppenbart)
  • Ett par grå (f d vita) noppiga intersportstrumpor. Med katthår.

Abstract

Ska det verkligen vara så himla svårt att skriva ett abstract??!?!? Jag knepade och knåpade och fick till slut ihop ett riktigt tjusigt ett. Eller vad sägs om detta:

Detta paper fokuserar på hur bibliotekens användarundervisning kan förbättras genom att implementera ny teknik i utbildningen. Vi undersöker detta ärende genom att inrikta oss på frågorna: Hur har synen på lärande förändrats i och med utvecklingen av den nya tekniken? Vad är Web 2.0 och hur används denna teknik på de digitala bibliotekens webbplatser idag? Hur ser framtiden för webbaserad användarundervisning ut? Vi har gjort en litteraturstudie där vi har fokuserat på sådana källor som behandlar undervisning och tekniken Web 2.0 i relation till bibliotek.
Informationstekniken har under de senaste decennierna utvecklats hastigt och i takt med denna evolution har även synen på vilka kunskaper som är essentiella förändrats. Med Web 2.0 finns idag ett antal webbaserade tjänster som kan underlätta för biblioteken att förmedla dessa kunskaper till låntagarna. Visioner om ännu bättre webbaserade undervisningstjänster framförs emellertid från flera håll. Vi uppmanar dock biblioteken att redan nu ta till sig de tjänster som finns tillgängliga och använda dessa i undervisning av informationskompetens. En utvecklad syn på lärande kräver mer än de traditionella undervisningsmetoderna!


Löjligt bra, eller hur? Nu till problemet. Ett abstract ska ju vara på ENGELSKA. Okej, no problem, tänkte jag, men det är ju HELT SJUKT SVÅRT att översätta en sån här text!!! Morr... Jag tror jag får ta lunch och ladda lite....

Leka med maten?

Är det bara jag som har fått lära mig att man INTE ska leka med maten??? Hittade dessa bestick på coolstuff.se, och dom är ju så himla söta att jag helt plötsligt börjar vackla i min övertygelse...


I och med dagens fantastiska väder blir jag också extremt sugen på att köpa något som jag har velat ha hela vintern, nämligen denna underbara sovsäcksoverall...

Hurra! Snö!

Vaknar upp och ser världens snöstorm utanför fönstret! Jippiiiii!!!!

Och jag som trodde att den förfärliga våren hade kommit... Idag är det jag som går ut och sätter mig på sprängstenen och njuuuuuter :)





(In case you didn't notice, I was being sarcastic...)

Våga fråga

Det finns ju många saker man kan gå omkring och fundera över. Biblioteket har som bekant (förhoppningsvis!) en tjänst som heter fråga biblioteket. Dit vänder sig folk med frågor som t ex:
  • Kan man på något sätt få en kopia på Hjo nya tidning med utgivn.år från 1891?
  • Hur långt ifrån ögonen ska man ha en bok när man läser för att inte överanstränga ögonen?
  • Jag undrar hur man vet att allting i böckerna i biblioteket stämmer som man lånar. Har man någon som kontrollerar detta eller hur går det till. Jag undrar också om ni kan ge exempel på böcker som handlar om hur man tränar som en gymnast.
I egenskap av allvetande skräphög ämnar jag nu ge mig in i denna leken och helt osjälviskt lägga ner min värdefulla tid på att besvara alla frågor denna bloggs besökare kan tänkas ha. Denna tjänst har jag döpt till "Fråga mig!", och med allra största sannolikhet kommer den inom en snar framtid ha blivit så populär att jag har flyttat den till en egen webbplats. För närvarande går det dock bra att ställa era frågor i kommentarer till detta inlägg.

Konståkning

Jag har aldrig haft någon riktig idol i mitt liv, har aldrig tapetserat väggarna med plancher eller så. I gymnasiet tog jag dock Di Leva till mitt hjärta och han är nog det närmaste idol jag har haft. Nu när den hysterin har lagt sig kan jag fnissa (eller gapflabba) åt hur jag, med gröna bilen proppfull av folk som inte alls hade samma musiksmak som jag, körde runt i stan med "Naked number one" på högsta volym.

Vad har då Thomas Di Leva med konståkning att göra? Ingenting alls vad jag vet. Min andra idol, däremot har ALLT med det att göra. Jag har nog aldrig haft något emot att kolla på konståkning, men från den dagen jag såg Gwendal Peizerat och Marina Anissina var jag FAST! Gwendal såg enligt mig ut precis som den där riddaren som kommer ridande på sin vita springare och ska rädda prinsessan. Yum! Och när han och Marina graciöst schvishade fram över isen var det helt magiskt.... Så gissa om jag blev SUR när dom meddelade att dom, efter att ha fått sin OS-guldmedalj i Salt Lake City 2002, skulle sluta tävla... Jag tappade det mesta av mitt intresse för sporten och höjer idag knappt på ögonbrynen när jag hör att det är dags för tävlingar igen...

Idag har jag dock upptäckt att konståkning kan vara rätt roligt! Kolla här bara :D

Paper

Det har väl inte undgått många i min närmaste bekantskapskrets att jag håller på och skriver ett litet paper. Detta ska redovisas på måndag och igår satte stressen in på allvar, vilket resulterade i att jag knåpade ihop en alldeles fantastisk sammanfattning. Tyvärr blev den längre än hela diskussionen, så idag är planen att jag ska utveckla den. Och skriva ett abstract. Och göra klart powerpoint-presentationen. Gaaaaaaahhhh!! Vad härligt det är när man får lite panik så det blir något gjort!!


Våfflor

Tänk vilka trevliga grannar man har! Hade ingen aning om att det var våffeldagen idag. Puss & kram till Karolina med familj, hos vilka vi just har varit och smörjt kråset!

14

en
å två
å tre
å fyra
å fem
å sex
å sju
å åtta
å nio
å tio
å elva
å tolv
å tretton
å fjorton...

Det är väl ganska duktigt om man är 2,5 år??

Ett första steg mot en vettig tomt

Har just haft en trevlig mark-herre här som har beundrat vår fina sprängstenstomt. Han tyckte att jag skulle berätta vad vi hade tänkt göra med den, så vi vinglade runt på stenarna medan jag pekade lite tafatt "gräs här, plattor här, soptunnorna här bakom garaget"...

Han var på Freddans sida när det gällde kryddlandets vara eller icka vara ("om man gillar att laga mat kan det ju vara trevligt"), men jag fick vatten på min kvarn när har höll med om att vi borde ha någon slags avgränsning i form av staket, buskar e dyl innan stupet ner mot skogen.

Sedan gick jag in och krafsade fram en tomtkarta åt honom ur högen med huspapper (som dom flesta normala människor antagligen har fint organiserade i pärmar), vi babblade lite om mina studier och bibliotek och sånt, och innan han åkte bestämde vi att jag skulle komma förbi och hämta ett par kataloger (med sten/plattor och sånt i) i morgon. Första steget mot en vettig tomt avklarat!




Jisses!

Is your cat plotting to kill you?

Vad ska Tiger bli?

Jag antar att alla föräldrar då och då funderar på vad det ska bli av deras barn. Här följer att antal förslag, vilket är troligast?


Fotbollsgalning


Trummis


Lokförare


Cooling


Bonde


Brandman


Babsan

Den dagen min dotter blev galen

av Michael Greenberg

Betyg: 4/5

En sann historia om författarens 15-åriga dotters första psykos. Väldigt bra bok, svår att lägga ifrån sig. Som vanligt stör jag mig dock på översättningen. Borde ha läst den på engelska istället...

Elins stuga

Elin har lyckats få med lite bilder på vt.se - läsarnas bilder igen, bl a en fantastisk bild på den inte mindre fantastiska katten Stiga. Bilderna togs i onsdags när Elin, Assar, Tiger, Stiga och jag åkte ut till Elins stuga för att fika och relaxa lite. Det slutade med att Stiga vägrade åka hem och sprang och gömde sig. Vi gick runt i nejderna och ropade på honom i en halvtimme innan vi gav upp. Då kom han fram...

Här är mina bilder från detta event:






De sjukaste överlever

Läste i aftonbladet om en häst som är allergisk mot gräs. (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4714887.ab) Får  mig att tänka på en bok jag hade glömt bort att jag var nyfiken på; De sjukaste överlever : om goda virus, hoppande gener och förvärvade egenskaper som går i arv. Den låter ju hur spännande som helst! Måste läsa!

Dax att grilla igen


Idag har det regnat mest hela dagen. Ett ypperligt väder för grillning således. Tigers kusiner kom förbi och käkade korv med bröd och lekte. Efter det tog jag en välbehövlig (i flera bemärkelser, men framför allt med betydelsen ensamhet) promenad ner till stan för att hämta hem cykeln som blev kvar i fredags då Freddan fick skjuts hem. Kom på att det är synnerligen trevligt med promenader. Benen pinnar på av sig själva och man kan låta hjärnan slappna av och tankarna vandra runt bäst dom vill. Hann dock inte tänka klart på de 25 minutrarna det tog att gå ner till stan, så jag får väl gå en runda i morgon också.

Decembergatans hungriga andar

av Ulrika Lidbo.

Betyg 4/5

Har haft den här boken som läsa-innan-jag-somnar-bok. Alltså har jag varit trött när jag har läst den, vilket har resulterat i att jag har lyckats glömma bort lite av den, bl a slutet som jag läste igår kväll. Hur som helst har det jag minns varit riktigt bra, förutom att den kanske var lite svår att komma in i.

Boken handlar om Jenny som går i åttan och har ätstörningar. I takt med att sjukdomen förvärras tar hon avstånd från sina gamla vänner och hittar en ny kompis som hon upphöjer till idol - Betty - som har samma sjukdom som hon. Medan de gamla kompisarna går på fester och skaffar pojkvänner och lever ett antagligen ganska normalt liv (det var ju ett tag sen jag gick i åttan ;) ) träffas Jenny och Betty och bränner/vråläter/spyr. Ganska otrevlig bok egentligen, men den tar upp ett intressant och viktigt ämne, och den var väldigt bra skriven och lättläst.

Äntligen, Kusin!

Efter dagar, veckor och månader av tjat från Kusin om att hon vill se bilder på huset (om det nu är så viktigt, varför kommer ni inte hit och tittar?!?!) är väntan äntligen slut. Här kommer dom!













Medan jag skuttade omkring på sprängstenen och fotograferade var Tiger snäll nog att tvätta stenarna lite :)

Tiger cyklar

Såhär kul kan man ha när man cyklar



(ni ser ju att gatan behöver sopas...)

Sopa gatan

Efter en och en halv dag och flera timmars försök att åstadkomma något positivt studierelaterat resultat lyckades jag i förmiddags sammanställa de kommentarer vi har fått på vårt paper. Resultatet visade sig ganska spretigt. Det var endast en punkt av sju som alla de tre respondentgrupperna hade samma åsikt i och det var att de var nöjda med vår källredovisning... Jag hann också med att göra några smärre förändringar i papret utifrån kommentarerna innan det var dags att sticka till jobbet.

Det var en sån där dag man har ibland då allt ... går ... så ... lååååångsamt ... Eller, alltså, JAG var naturligtvis alert och schvishig som vanligt, men klockan stod nästan still. Det var bara när jag var på lunch den fick för sig att hoppa igång. Då gick det minsann undan... Fem i sex skrev jag en mycket viktig lapp till dom som ska jobba i morgon. Jag inledde med "Bästa slavar", skrev sen instruktioner och avslutade med "från Drottning Lilian". Sedan kände jag mig extremt nöjd med vad jag åstadkommit under dagen och gick till Morella där det var after work.

När jag kliver in genom dörren ligger min son raklång på golvet och tutar högljutt. Han leker med sitt tåg. Familjen Westerlund språkar lite med övriga närvarande, delar på en pizza och efter en kvarts lirkande får vi ner Tiger i overallen.  Jag och Tiger lämnar Freddan (med min cykelnyckel) åt sitt öde och beger oss hemåt i jobbarbilen.

När vi kommer hem vill Tiger inte alls gå in. Han tycker att en fredagkväll klockan åtta är en alldeles förträfflig tidpunkt att sopa gatan. Jag låter honom hållas, går in och ställer mig i trappan och glor ut genom fönstret. Som tur är tröttnar han efter tre minuter och kommer in. Ungefär trekvart senare har jag lyckats få honom i säng och när vi precis har läst färdigt om alla djuren på gården och jag säger "gonatt djuren" tar han boken, lägger den bredvid sig under täcket och viskar "dom sover nu". Sen pussar vi som vanligt hans gosekrokodil Ragge, jag går ut, stänger dörren och tassar ner i köket. NU är det dags för morotskaka och te!


Grillfest hos Anders

Termometern visar ett par plusgrader mitt på dagen i solen. Meteorologerna hävdar bestämt att "våren" har kommit. Somliga tar denna information till sitt hjärta och menar att det är hög tid att sätta igång med grillsäsongen. Att det sedan är någon minusgrad och isande kall Östersjövind på kvällen när man drar igång grillen spelar ingen som helst roll. När jag åtagit mig det hedervärda uppdraget att tända grillen (ingen annan verkade inse att klockan närmade sig sju och de unga männen som invaderat Anders lägenhet snart skulle bli utsvultna och griniga (speciellt en viss tiger)) stapplade jag huttrande in i köket och överlät grillandet till folk bättre lämpade för detta ändamål. Jag menar då i första hand Fredrik i egenskap av Mästerkock och Varmblod, och i andra hand vem som helst som är dum nog att trotsa kylan för att få i sig en bit kött.

Under tiden det grillades satt jag i köket och språkade med Johanna, åt chips och försökte förgäves få Anders att förstå allsmäktigheten hos en allvetande skräphög. Dvs jag. Då och då skuttade ett kex eller en tiger förbi med eller utan ett tåg med två lok och tre vagnar.

När Mästergrillarna utfört sin syssla (utan att klaga det minsta på väderleken) tryckte vi alla ihop oss runt soffbordet för att avnjuta en delikat måltid. Heja Mästergrillarna!

Efter maten började somliga bli lite trötta så det var dags att cykla hem. Eftersom Freddans cykel är helt omöjlig att cykla på (detta undersökte jag på vägen ner till stan) fick jag ta cykeln med den femton kilo tunga tigern. I uppförsbacke. Motvind var det säkert också. Blir trött bara jag tänker på det... Men det var det helt klart värt! Vi hade en jättetrevlig kväll! Tack Anders!

RSS 2.0